Ga naar de inhoud
OMT om advies vragen

Mona Keijzer: resultaten Fieldlab-evenementen zijn positief

Mona Keijzer, demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Beeld © ANP Foto

De resultaten van de Fieldlab-evenementen, zoals concerten en festivals, zijn positief. Dat vertelde staatssecretaris Mona Keijzer aan tafel bij Beau. Met aanvullende maatregelen, zoals testen vooraf, zouden dit soort evenementen waarbij mensen niet op hun plaats hoeven te zitten in de 'nabije toekomst' veilig georganiseerd worden.

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken, Mona Keijzer, benadrukte dat er eerst nog wel advies moet worden gevraagd aan het Outbreak Management Team (OMT) over de conclusies van de Fieldlabs.

Pas als het OMT ook zegt dat het veilig kan, kan er worden gekeken of concerten en evenementen weer mogelijk zijn met volledig publiek.

Bekijk het gesprek hier: 

9 juni: mogelijk stap 4

00:47
Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer heeft de resultaten van de Fieldlab-experimenten, als het aan haar ligt zouden we bij stap 4 van het openingsplan weer naar concerten kunnen.

Besmettingen moeten dalen

Daarvoor moeten dan wel de besmettingen en de ziekenhuisbezetting eerst verder dalen, tot het tweede niveau, 'zorgelijk'. Dat houdt in dat er per 100.000 inwoners 35 tot 100 besmettingen in een week worden gemeld.

In de ziekenhuizen mogen op weekbasis niet meer dan 16 opnames zijn. Die waarden liggen nu nog een stuk hoger.

'Wachten'

Eerder deze maand adviseerde het OMT het kabinet nog om te wachten met nieuwe Fieldlab-evenementen, tot de tweede stap in de versoepelingen kan worden gezet. Gisteren was het zover

Volgens het OMT moeten de strenge regels die gelden voor de evenementen voorlopig blijven gelden. Zo moeten mensen een mondkapje op als ze zich verplaatsen tijdens een evenement, bijvoorbeeld naar een zitplek of het toilet.

OMT:
Lees ook:
OMT: 'Wacht met Fieldlabs tot volgende versoepelingen'