Eén dode, twee gewonden

Zevende verdachte opgepakt voor overval waardetransport Amsterdam

19 mei 2021 20:15 Aangepast: 20 mei 2021 04:56
Hulpdiensten nabij het weiland in Broek in Waterland. Beeld © ANP

De politie heeft nog een verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord, die gistermiddag eindigde in een weiland in Broek in Waterland. Ook deze zevende verdachte werd gisteren al aangehouden. Hij werd opgepakt op de A16 bij de Rotterdamse wijk Kralingen.

Bij de achtervolging van Amsterdam tot Broek in Waterland waren vele tientallen agenten betrokken, maar ook zwaarbewapende politiemedewerkers van de Dienst Speciale Interventies (DSI), hondengeleiders en een politiehelikopter.

Schoten over en weer

Volgens een ooggetuige tegen Het Parool werd een waardetransportauto van Brink's overvallen bij het pand van Schöne Edelmetaal, waar onder meer in goud wordt gehandeld. De waarde van de beoogde buit bedroeg tientallen miljoenen, schrijft De Telegraaf. De krant noemt een bedrag van 50 miljoen euro aan goud en diamanten. De Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat de inhoud van het waardetransport inmiddels is overgebracht naar een veilige locatie.

Bij de overval waren meerdere vluchtauto's betrokken. Er werd over en weer geschoten op de plek van de overval aan de Meeuwenlaan, onderweg tijdens de achtervolging en in de weilanden rond Broek in Waterland. Bekijk hier de beelden:

De politie heeft zeven verdachten aangehouden, van wie er twee gewond zijn geraakt. Een achtste verdachte kwam om het leven. Of de verdachten gewond zijn geraakt door politiekogels, kan een woordvoerder niet zeggen. "Dat is aan de Rijksrecherche om te onderzoeken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore