Mishandeling

Zes mensen aangehouden op verdenking van 'pedojagen' in Limburg

19 mei 2021 19:13 Aangepast: 19 mei 2021 19:15
Foto ter illustratie Beeld © iStock

De Limburgse politie heeft zes mensen aangehouden op verdenking van 'pedojagen'. De zes jongens en mannen in de leeftijd van 15 tot 23 jaar zouden zijn betrokken bij de mishandeling van een persoon op 14 oktober vorig jaar in het Noord-Limburgse Gennep.

Eerder deze maand werd al een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij deze zaak. Daarmee komt het totaalaantal verdachten op zeven. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steeds meer pedojagers: 'Hou ermee op', zegt Grapperhaus

Het slachtoffer raakte door de mishandeling zo gewond dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De politie kwam de zaak op het spoor doordat getuigen van het voorval de mishandeling meldden.

Verdachten

Van de zes aangehouden verdachten zitten er nog vijf vast. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eén man is vrijgelaten, maar hij blijft wel verdachte.

De verdachte die begin mei is aangehouden, is een 24-jarige man uit Gennep. Hij zit nog steeds in voorarrest en wordt vrijdag voorgeleid aan de raadkamer.

Pedojagen

De politie doet naar aanleiding van dit incident opnieuw een dringende oproep om te stoppen met 'pedojagen'. Er hebben het afgelopen jaar al verschillende incidenten plaatsgevonden waarbij 'pedojagers' zijn betrokken.

"In veel gevallen werden vermeende kindermisbruikers mishandeld, bedreigd of aan de schandpaal genageld", zegt de politie Limburg. "Als je een serieus vermoeden van kindermisbruik hebt, geef dit dan meteen door aan de politie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore