Eén dode, twee gewonden

Politie: overval op waardetransport Amsterdam 'zeer uitzonderlijk'

19 mei 2021 18:09 Aangepast: 19 mei 2021 20:28
Hulpdiensten nabij het weiland in Broek in Waterland. Beeld © ANP

"Dit was niet zomaar een overval", zegt de politie in reactie op de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam, die vanmiddag eindigde in een weiland in Broek in Waterland. Bij die overval werd geschoten met automatische wapens.

Miniatuurvoorbeeld
Update:

Zevende verdachte opgepakt voor overval waardetransport Amsterdam

Zes verdachten zijn tot nu toe aangehouden, van wie er twee gewond zijn. Een zevende verdachte is overleden, mogelijk door een politiekogel. Of er nog verdachten worden gezocht, kan de politie niet zeggen. Bekijk de beelden hier:

Volgens een ooggetuige tegen Het Parool werd een waardetransportauto van Brink's overvallen bij het pand van Schöne Edelmetaal, waar onder meer in goud wordt gehandeld. De waarde van de beoogde buit bedroeg tientallen miljoenen, meldt De Telegraaf. De krant noemt een bedrag van 50 miljoen euro aan goud en diamanten.

'Had anders kunnen aflopen'

Of er iets is buitgemaakt, kan de politie nog niet zeggen. Die spreekt van een 'zeer uitzonderlijke overval'. "Er zijn gelukkig geen burgers gewond geraakt, maar het had heel anders kunnen aflopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte overleden en zes man opgepakt na overval waardetransport Amsterdam

De verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor in minimaal twee auto's, waarna agenten de achtervolging inzetten. In Broek in Waterland, een dorp ten noordoosten van Amsterdam, brandden twee vluchtauto's uit. De verdachten vluchtten een weiland in, waar opnieuw werd geschoten.

Weg afgesloten

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. In verband daarmee werd de N247 tussen Amsterdam en Monnickendam in beide richtingen afgesloten bij Broek in Waterland, meldt de ANWB.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore