'Automatisch wapen'

Verdachte overleden en zes man opgepakt na overval waardetransport Amsterdam

19 mei 2021 15:34 Aangepast: 19 mei 2021 18:11
Beeld © ANP

Bij het Noord-Hollandse Broek in Waterland zijn zes verdachten aangehouden in verband met een schietincident en een overval vanmiddag in Amsterdam Noord. Twee van hen zijn gewond geraakt, een zevende verdachte is overleden.

Het begon allemaal met een overval op de Meeuwenlaan. Volgens een ooggetuige tegen Het Parool werd een waardetransportauto van Brink's overvallen bij het pand van Schöne Edelmetaal, waar onder meer in goud wordt gehandeld. De verdachten werden vanuit Amsterdam achtervolgd door de politie. Bij Broek in Waterland vluchtten ze een weiland in. Daarbij is geschoten, zegt de woordvoerder.

Waardetransport

Of de dode verdachte door een kogel is overleden, is nog niet te zeggen. In het dorp ten noordoosten van Amsterdam is ook een auto uitgebrand, waarschijnlijk een vluchtauto.

De verdachten waren op de vlucht na een overval op een waardetransport op de Meeuwenlaan in Amsterdam Noord. Ook daar werd geschoten.

Volgens berichten op sociale media zou zijn geschoten met een automatisch wapen. Nadat er verschillende meldingen waren gedaan van schoten, werd een groot aantal politiewagens opgeroepen.

Op beelden is te zien dat zwaarbewapende agenten aanwezig zijn. Daarnaast kwamen ambulances en een traumahelikopter naar de straat. Of er mensen gewond zijn geraakt, is onduidelijk.

Een auto die in brand vloog. Een auto die in brand vloog.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore