Vooral over geschiedenis

Ruim 60.000 klachten binnengekomen na tweede dag eindexamens

19 mei 2021 02:18 Aangepast: 19 mei 2021 02:19
Twee medewerkers van de klachtenlijn van het LAKS. Beeld © ANP

De examens zijn weer begonnen en dat betekent dat actiegroep LAKS ook weer klachten heeft ontvangen. Op de tweede dag van de examens zijn 60.086 klachten binnengekomen, vooral over geschiedenis op de havo.

Er kwamen 8447 klachten binnen over het geschiedenisexamen. Vorig jaar waren dit er ongeveer 3000. Een paar onderwerpen in het examen waar dieper op wordt ingegaan, weken af van andere jaren.

Daarom konden leerlingen minder goed oefenen met behulp van examens van voorgaande jaren. Eindexamenleerlingen geschiedenis op het vwo hadden daar geen last van. Het aantal klachten over dat examen lag flink lager: 1500.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zij wilden de eindexamens afschaffen of aanpassen, maar moeten alsnog hard blokken

Het LAKS had vandaag ook een opvallende hulpkracht aangetrokken. Onderwijsminister Arie Slob kwam vanmiddag even helpen bij de klachtenlijn.

Boze kandidaten

Slob bezocht het kantoor en nam zelf ook klachten aan van examenkandidaten. "Zo'n vijf of zes klachten heeft hij aangehoord", vertelt een woordvoerster.

"Gelukkig kreeg hij geen boze kandidaten aan de lijn die hun kans schoon zagen om met de minister aan de lijn al te veel te zeuren. Hij deed het leuk met af en toe een grapje tussendoor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore