Ga naar de inhoud
3300 nummers

Danny Vera's Roller Coaster nieuw in uitvaartlijst, comeback Mieke Telkamp

Danny Vera Beeld © Patrick Harderwijk

Het nummer Roller Coaster van Danny Vera was vorig jaar zeer populair bij uitvaarten. Het nummer uit 2019, dat vorig jaar ook bovenaan stond in de Top 2000, komt in de uitvaart-Top 10 van uitvaartverzorger Monuta op nummer 5 binnen.

De lijst wordt, net als vorig jaar, aangevoerd door het lied Avé Maria, in allerlei uitvoeringen.

Op 2 staat Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. De derde plek is voor Frans Bauer met Een trein naar Niemandsland, en op 4 staat Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij.

Klassieker uit 1971

Op nummer 5 staat dus Vera met Roller Coaster, en op nummer 6 keert een oude bekende terug: Waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp, een nummer uit 1971 dat al decennialang op uitvaarten wordt gedraaid en diverse malen de jaarlijkse uitvaartlijsten aanvoerde.

Regionale verschillen

Monuta heeft voor de lijst ruim 3300 nummers geanalyseerd die in 2020 zijn aangevraagd voor afscheidsdiensten. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. 

In de regio’s met voldoende data is een aparte top 5 gemaakt; deze lijsten verschillen flink van elkaar, constateert de uitvaartverzorger. Zo staat er in de Top 5 van Limburg opvallend veel klassieke muziek en kiezen Drentenaren meer voor de Hollandse klassiekers.

Overigens is Monuta niet de enige uitvaartverzorger die een lijst met populairste nummers samenstelt. Zo heeft bijvoorbeeld ook Dela zo'n overzicht.

Van
Lees meer
Van kantoor naar kist: uitvaartondernemer populair beroep