Weer fout in toeslagenaffaire

Gedupeerden toeslagenaffaire krijgen onterecht brief over schuld

17 mei 2021 22:37 Aangepast: 17 mei 2021 22:40
Alexandra van Huffelen. Beeld © ANP

Een groep gedupeerden van de affaire met de kinderopvangtoeslag heeft onterecht een brief gekregen van deurwaarders. In de brief stond dat zij hun private schulden weer moesten afbetalen, terwijl dat is gepauzeerd.

Dat laat staatssecretaris Alexandra van Huffelen weten. De bewindsvrouw biedt haar excuses aan voor de fout.

De Belastingdienst deelde een lijst met deurwaarders met daarop de namen van gedupeerden, zodat deurwaarders weten voor wie de 'pauzeknop' voor het terugbetalen van schulden geldt. "Helaas hebben wij daarbij een fout gemaakt. Niet alle gedupeerde en gecompenseerde ouders of toeslagpartners stonden op die lijst", staat in een bericht aan de gedupeerden.

'Klopt niet'

De gedupeerden die niet op de lijst stonden, kregen dus onterecht een brief waarin stond 'dat zij hun schulden weer moesten gaan afbetalen'. "Dat klopt niet. Want voor alle ouders die geld van ons hebben gekregen of bericht hebben gekregen dat ze dat gaan krijgen, geldt de pauzeknop."

Hoeveel gedupeerden onterecht een brief hebben kregen, weet het ministerie van Financiën niet. De Belastingdienst benadrukt dat het niet de fout van de deurwaarders is. "Zij werken hard mee aan de uitvoering van het moratorium en helpen bij het herstellen van deze fout."

Mensen die de brief kregen kunnen deze 'dus negeren'. "We werken nu hard aan een nieuwe, juiste lijst. Aan de deurwaarders is gevraagd verder geen actie te ondernemen op basis van de verkeerde lijst".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honderden gedupeerde ouders toeslagenaffaire kregen onterecht afwijzing compensatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore