Eind van tijdperk

Ooit zo populaire jeugdbladen Hitkrant, Cosmogirl en Girlz stoppen ermee

17 mei 2021 22:40 Aangepast: 17 mei 2021 22:45
Een oude editie van de Hitkrant. Beeld © ANP

De stekker wordt uit de ooit zo populaire Hitkrant getrokken. Ook twee andere jeugdtitels bij uitgeverij Audax Publishing, de Cosmogirl en Girlz, houden op te bestaan.

Volgens de uitgeverij waren de titels niet rendabel meer. Van Girlz verschijnt deze week een laatste editie en van Cosmogirl ligt er half juni nog een laatste nummer in de schappen.

Al sinds 2017 alleen online

De Hitkrant bestaat al sinds 2017 niet meer als fysiek tweewekelijks blad. Het tijdschrift heeft nog wel een online website en bracht nog zes keer per jaar een papieren special uit. Deze verdwijnen dus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Posters en gênante vragen: jullie 7 beste herinneringen aan de Hitkrant

De redacteuren van Hitkrant waren na het verdwijnen van het fysieke blad ondergebracht bij de redactie van Girl. Werkzame redacteuren voor deze titels zijn boventallig verklaard. Om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend. Andere titels van de uitgever zoals Vriendin, HP/De Tijd en Weekend blijven wel bestaan.

Online rakelen mensen naar aanleiding van het nieuws herinneringen op over het blad. Zoals deze man, die zijn vrouw ontmoette via het tijdschrift:

Andere tijdschriften

Het is niet het eerste nieuws in tijdschriftenlandschap vandaag. Eerder vandaag werd ook al bekend dat uitgeverij Hearst stopt met een aantal titels. Waaronder het mannenblad Esquire en modetijdschrift Vogue. Voor laatstgenoemde wordt nog wel een andere uitgeverij gezocht.

Het portfolio van Hearst krimpt van twintig naar twaalf titels. Hearst noemt als noodzakelijke reden voor de reorganisatie de 'verandering in consumentengedrag, behoeften van adverteerders en mediaconsumptie' die door de coronacrisis 'in een stroomversnelling zijn geraakt'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitgever Hearst trekt stekker uit Nederlandse Esquire en Vogue

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore