Ga naar de inhoud
Vaccinatiebewijs of toegangstest

Mogelijk meer gasten voor horecazaak die vraagt om negatieve test

Beeld © Getty

Langzaamaan mag er steeds meer. Ook de horeca begint daar, met de recente opening van de terrassen, steeds meer de vruchten van te plukken. In juni komen er als het goed is meer versoepelingen aan, maar misschien zullen niet alle versoepelingen voor horecazaken hetzelfde zijn.

Zo kunnen horecabedrijven die een recente negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs voor gasten verplicht stellen, rekenen op meer versoepelingen dan bedrijven die dit niet doen. In de derde stap van het proces van versoepelingen mogen restaurants binnen open, maar mogen er maximaal 30 gasten naar binnen. Voor restaurants die werken met toegangstesten geldt dat zij helemaal vol mogen zitten, maar wel met anderhalve meter afstand.

Horeca
Lees ook:
Horeca wil voor 1 juni weer volledig open

In een reactie aan het ANP noemt de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het voorstel 'onbespreekbaar'. Zo zou het overgrote deel van de KHN-leden tegen het mogelijke plan zijn. KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt dat testbewijzen niet in de weg mogen staan van zaken als vaccineren, het houden aan de basisregels en de wil om het normale leven weer op te pakken.

De Horeca Alliantie ziet wel wat in het idee en neemt het dan ook serieus. Van Rooij benadrukt wel dat ondernemers niet verplicht zijn om gasten naar zo'n test te vragen. "Bedrijven die het wel willen, geef je in elk geval meer mogelijkheden. Het kan ook voor medewerkers en gasten een grote gevoel van veiligheid geven als iedereen negatief is getest en tijdens de fieldlabs is ook al gebleken dat veel consumenten bereid zijn zich te laten testen om meer te mogen."

Horecabazen
Lees ook:
Horecabazen lokken personeel met korte werkweek en borrels na werktijd