Ongebruikelijk meiweer

Gure dagen blijven nog wel even: op één lichtpuntje na

17 mei 2021 18:05 Aangepast: 18 mei 2021 14:12
Beeld © iStock

Regen, regen en nog eens regen. Het is het beeld van de afgelopen paar dagen en dat zal het ook voorlopig blijven. Op een lichtpuntje na. Donderdag mogen we (al is het maar voor even) genieten van de zon.

De afgelopen paar dagen hebben we in Nederland vooral plensbuien gezien. Vandaag, morgen en overmorgen zal er niet veel veranderen aan dit beeld. Donderdag is waarschijnlijk het enige lichtpuntje deze week voor de zonliefhebber.

'Donderdag begint heel mooi'

Volgens Marc de Jong van Buienradar betekent dat nog niet dat er geen enkele bui zal vallen. "Donderdag begint heel mooi. Met een zonnetje en wat bewolking. In de loop van dag zal de bewolking wel toenemen en ook dan is er dus kans op een bui."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sneeuw, regen, storm, zon: waarom doet april wat-ie wil?

Na donderdag is het gelijk weer over met de zon en verstopt hij zich weer achter de wolken. "Het wordt zelfs wat guurder dan nu. Zo gaat het merkbaar harder waaien en zal de temperatuur rond zo'n 13 graden liggen. Echt een beetje herfstachtig dus."

Koud en regen

De lagere temperaturen van de afgelopen paar dagen hebben vooral te maken met een ongewone windrichting die ons land in waait. "Normaal gesproken komt de wind voornamelijk uit het zuiden of zuidwesten. Nu is het zo dat er veel wind uit noordelijke richting komt. Deze wind is een stuk kouder", vertelt De Jong.

Dit weerbeeld is ons natuurlijk niet vreemd. Maar het is niet normaal voor deze tijd van het jaar, benadrukt De Jong. "Dit is een raar toeval. April was al veel kouder en natter dan voorgaande jaren en het ziet ernaar uit dat mei hetzelfde lot is toebedeeld."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore