Steen door de ruit

Huis persfotograaf bekogeld met stenen: 'Ze hebben mijn moeder net gemist'

15 mei 2021 17:57 Aangepast: 15 mei 2021 21:07
Politieonderzoek bij het huis van de persfotograaf. Beeld © JBMedia

De moeder van fotojournalist Joey Bremer lag net op bed, toen er ineens een steen door de ruit vloog. De steen miste haar maar net. Bremer wordt al de hele week bedreigd door boze aanhangers van Feyenoord, gisteravond werd zijn huis in Vlaardingen bekogeld met stenen.

"Ik ben bang en geschrokken", zegt Bremer tegen RTL Nieuws. Gisteravond werden er zes stenen naar het huis van Bremers familie gegooid, waarvan er één door het raam van de slaapkamer van Bremers moeder vloog. Ook de auto van de buren raakte beschadigd.

De fotojournalist werd de afgelopen week meerdere keren bedreigd door boze Feyenoord-aanhangers, vanwege foto's die Bremer maakte van de aanhouding van een aantal supporters. Bremer schakelde de politie in en deed een melding bij PersVeilig, een initiatief om journalisten veilig hun werk te kunnen laten doen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

VVD: altijd celstraf bij geweld tegen beveiligers of journalisten

Bremer heeft aangifte van de aanval gedaan. Er zijn na het incident veiligheidsmaatregelen genomen, maar toch is Bremer nog niet helemaal gerust: "Je weet gewoon niet wat er verder kan gebeuren. Het liefst zou ik willen dat er een camera geplaatst wordt, maar die krijgen we niet."

Veiligheidsmaatregelen

De politie Rotterdam zegt een uitgebreid onderzoek naar de aanval te doen. "Wij geven prioriteit aan gevallen van agressie tegen journalisten", zegt een woordvoerder. Ze wil niets zeggen over welke veiligheidsmaatregelen er wel en niet genomen worden.

Getuigen hebben twee personen in donkere kleding zien wegrennen, meldt de politie. Die vraagt ook andere mensen om zich te melden als ze iets gezien hebben of als ze camerabeelden hebben.

De steen die bij Bremer door het raam werd gegooid. De steen die bij Bremer door het raam werd gegooid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore