Ibiza, Aruba, Curaçao

Meteen loopt het storm: Nederlanders boeken vakanties na versoepelingen

15 mei 2021 12:47 Aangepast: 15 mei 2021 16:07
Toeristen op het strand van het Spaanse eiland Ibiza. Beeld © ANP

Veel Nederlanders willen zo snel mogelijk op vakantie nu de overheid een handvol landen als veilig genoeg heeft bestempeld. Niet-essentiële reizen zijn na een aanpassing van de reisadviezen weer mogelijk naar vakantiebestemmingen als Ibiza, Aruba, Curaçao en een groot aantal Griekse eilanden.

Het zorgt voor grote drukte bij reisorganisaties, waar sommige klanten al vakanties boeken die over een paar weken beginnen. "We zagen al dat het heel druk was voor de zomerboekingen. Nu het helemaal bevestigd is, worden op heel korte termijn boekingen gedaan. Het is echt last minute. Dan hebben we het over eind mei", zegt een woordvoerster TUI.

Drukte bij callcenters

Op reisbureaus van de touroperator is het volgens haar een komen en gaan van klanten en ook de callcenters hebben het druk. Veel gehoorde vakantiebestemmingen zijn Griekenland, Curaçao en Gran Canaria.

In het geel alle landen waarvan het reisadvies is aangepast. In het geel alle landen waarvan het reisadvies is aangepast.

Branchegenoot Corendon merkt ook dat boekingen naar voren verschuiven. "Verreweg de meeste boekingen zijn voor de zomervakantie, waarbij juli nu de meest populaire maand is. Tot voor kort was dat augustus. De consument durft nu dus ook weer te boeken voor het begin van de schoolvakanties", meldt het bedrijf.

Vijf vluchten per week

TUI gaat ook vaker vliegen op Curaçao en Aruba, waar nu nog wekelijks twee vluchten naartoe gaan. Dat worden er vijf per week. Uiteindelijk wil TUI elke dag naar de eilanden vliegen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Je mag niet naar België, wel naar Rwanda: 'Dat is helemaal niet vreemd'

Nederland geeft sinds vandaag niet meer automatisch alle landen de kleurcode oranje, waarmee de overheid niet-noodzakelijke reizen naar een land sterk afraadt. Buiten Europa is Thailand een bestemming die weer veilig genoeg wordt geacht. Dat merkt ook Riksja Travel, gespecialiseerd in individuele rondreizen. Veel meer mensen zoeken vandaag op de site van Riksja naar informatie over het Zuidoost-Aziatische land dan in voorgaande weken.

Rwanda

En ook naar Rwanda wordt flink meer gezocht. "Het explodeert", zegt Paul Gevers, oprichter van reisbureau Matoke Tours. Het bezoek op de pagina van Rwanda is 24 keer zo hoog als aan het begin van de week. Ook zijn de eerste offerteaanvragen al binnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore