Griepprikdoelgroep krijgt voorrang

Griepprikgroep krijgt uiterlijk morgen uitnodiging voor coronavaccin

14 mei 2021 14:33 Aangepast: 14 mei 2021 16:59
Begin november stond in Rotterdam-Zuid een wachtrij voor de griepprik. Beeld © Hans van Rhoon

Mensen met een medische indicatie hebben hun uitnodiging voor het coronavaccin uiterlijk morgen binnen. Het gaat om de groep mensen die jaarlijks ook een uitnodiging voor de griepprik krijgt.

Hoewel er voldoende coronavaccins beschikbaar zijn, bleef het erg rustig op de priklocaties. "Daarom hebben we deze groep versneld uitgenodigd", laat een woordvoerder van het RIVM weten. Op deze manier hoopt men de capaciteit van de priklocaties beter te benutten.

Miniatuurvoorbeeld
Zonder medische indicatie

Duizenden mensen proberen wekelijks voor te dringen bij vaccinatie

In april besloot het kabinet dat deze groep mensen met een medische indicatie, geboren tussen 1961 en 2003, met voorrang gevaccineerd zou kunnen worden. Het gaat om een groep van ongeveer 1,5 miljoen mensen.

Oud naar jong

Uiterlijk morgen heeft (vrijwel) iedereen uit de griepprikgroep de uitnodiging binnen. Volgens het RIVM moet een enkeling wachten tot uiterlijk volgende week.

Zodra deze groep is geweest, zijn de mensen zonder medische aandoening aan de beurt. Zij zullen op leeftijd van oud naar jong worden geprikt, te beginnen bij het geboortejaar 1963.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore