48 uur voortvluchtig

300 agenten in Frans bos op zoek naar verdachte dubbele moord

13 mei 2021 19:24
Honderden agenten zijn opzoek naar de verdachte. Beeld © ANP

In een bos in de Franse streek Cevennen zijn zo'n driehonderd agenten op zoek naar een 29-jarige man die verdacht wordt van het vermoorden van zijn baas en een collega.

Valentin Marcone zou de moorden dinsdag hebben gepleegd in een houtzagerij in het dorp Les Plantiers. Er zou een conflict zijn geweest over het werkrooster, schrijven verschillende Franse media. 

Op de vlucht

Een derde medewerker wist na de schietpartij te ontsnappen en zou de politie hebben gebeld. Ondertussen sloeg Marcone op de vlucht. Volgens de Franse krant Le Parisien ging hij eerst naar huis om vervolgens het bos in te trekken. De verdachte is nu zo'n 48 uur voortvluchtig. 

Zijn vader riep hem volgens Franse media op om zich over te geven. Hij zei in zijn oproep dat Valentins vrouw en dochter hem nodig hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ultieme zoektocht naar sinds 1974 vermiste vrienden Piet en Hans

Vlak na de moord deelde de Franse politie een foto van de verdachte, die mogelijk twee vuurwapens bij zich draagt. Volgens Le Parisien is hij een jager en sportschutter met een vergunning, een mogelijke verklaring voor het dragen van wapens.

Speurhonden en helikopters

Agenten doorzoeken nu het bos waar de verdachte heen zou zijn gegaan. Speurhonden, de antiterrorisme-eenheid en acht helikopters zijn ook aanwezig. 

Bewoners uit het dorp werden na de schietpartij opgeroepen om kinderen van school te halen en daarna binnen te blijven. Vier gezinnen werden volgens France TV geëvacueerd.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore