12 en 14 jaar

Politie houdt twee jongens (12 en 14) staande na dierenmishandeling Uden

11 mei 2021 02:45
Ter illustratie. Beeld © ANP

De politie heeft gisteravond twee jongens van 12 en 14 jaar oud staande gehouden in het Brabantse Uden. De twee worden ervan verdacht afgelopen weekend dieren mishandeld te hebben.

"Mogelijk gaan ze naar Bureau Halt", vertelde een politiewoordvoerder gisteravond aan Omroep Brabant. Iemand van de dierenambulance zag de jongens gisteravond rondlopen en schakelde de politie in.

Eieren kapotgegooid

Agenten hebben al gesproken met de ouders van de jongens. Zij worden verdacht van meerdere dierenmishandelingen. De eerste mishandeling vond zaterdagavond rond half 9 plaats. Terwijl een moedereend in Uden zat te broeden is ze overgoten met cassis. Vervolgens is het dier verjaagd uit haar nest en zijn haar tien eieren stuk voor stuk kapotgegooid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie dierenmishandelingen in Uden in twee dagen: minimaal zeven eenden dood

Getuigen hadden de jongens gezien. Ook zouden er filmpjes gemaakt zijn waarop het incident is vastgelegd. "Schijnbaar gaan er daar nog een hoop van rond", zegt de politiewoordvoerder over de beelden. Ooggetuigen worden opgeroepen zich te melden. "We hopen daar uitsluitsel mee te krijgen."

'Nacht niet overleefd'

Twee eendenkuikens zijn meegenomen door een van de jongens. De andere acht werden dit weekend naar Vooropvang de Maashorst in Schaijk gebracht. "Zes van de acht hebben de nacht niet overleefd", vertelde eigenaar Sharon van Offeren gisteren aan EditieNL. "Twee zijn nog in leven. Met een daarvan gaat het heel goed, de ander is een twijfelgeval. Hij heeft zo zwaar letsel dat-ie z'n eigen kop niet omhoog kan houden."

Het is nog onduidelijk wat er met de jongens gebeurt. Van Offeren vertelde aan Omroep Brabant dat ze blij is dat de twee door de politie staande zijn gehouden. "We hopen oprecht dat de heren er iets van hebben geleerd of gaan leren."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore