'Rust pakken'

Omtzigt reageert op interview Rutte: 'Bereid tot gesprek, maar niet nu'

11 mei 2021 00:23 Aangepast: 11 mei 2021 10:53
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Beeld © ANP

Pieter Omtzigt heeft via Twitter gereageerd op het interview dat demissionair premier Mark Rutte gisteravond gaf bij Nieuwsuur. Rutte zei daarin binnenkort een gesprek te hebben met het thuiszittende CDA-Kamerlid. "Ik ben bereid tot een gesprek", schrijft Omtzigt. "Maar op dit moment lukt het niet dit soort gesprekken te voeren."

"Ik heb onlangs sms-contact gehad met Omtzigt en hij is bereid tot een gesprek", zei Rutte gisteravond bij Nieuwsuur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rutte gaat niet opeens allerlei dingen anders doen, wel gesprek met Omtzigt

Volgens het CDA-Kamerlid ligt het iets anders, schrijft hij op Twitter. "Mark Rutte heeft mij gisteren per SMS aangegeven dat hij een gesprek wil met mij, bij voorkeur aanstaande vrijdag." Omtzigt zegt daar nog niet klaar voor te zijn: 

"Ik hoopte eerder weer aan het werk te kunnen, maar mijn herstel gaat langzamer dan gehoopt door de aanhoudende stroom zaken rond mijn persoon", legt het Kamerlid uit. "Daarom twitter ik ook al even niet omdat ik echt probeer rust te pakken", vervolgt Omtzigt. "Zeker ook op sociale media."

Formatiecrisis

Pieter Omtzigt speelde een belangrijke rol in de formatie nadat er aantekeningen over hem op straat waren komen te liggen met daarop 'functie elders'. Rutte ontkende in eerste instantie over Omtzigt te hebben gesproken, maar toen alle gespreksverslagen van de verkenners boven tafel waren gekomen, moest hij erkennen dat hij Omtzigt wel ter sprake had gebracht.

"Dat was een grote fout", zei Rutte gisteravond over die kwestie die tot een formatiecrisis leidde. Rutte wil vooral weten waar de boosheid zit van de CDA'er. Bekijk hier alle hoogtepunten uit het gesprek bij Nieuwsuur:

Rutte sprak in Nieuwsuur over zijn geheugen dat hem af en toe in de steek laat en zijn visie voor veranderingen in de politiek. En hij blijft volhouden dat hij niet liegt. Je kijkt hier de hoogtepunten van het interview terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore