Bedreigd met vuurwapen

Ook kinderen van PSV'er Zahavi vastgebonden bij overval

10 mei 2021 10:49 Aangepast: 10 mei 2021 10:54
Politie bij de woning van PSV-speler Eran Zahavi, na de overval. Beeld © ANP

Bij een woningoverval hebben overvallers niet alleen de vrouw van PSV'er Ehan Zahavi vastgebonden, maar ook zijn kinderen. Allemaal kregen ze tape over hun mond geplakt.

Dat meldt de politie vandaag. Zahavi kreeg gisteren vlak voor de wedstrijd Willem II - PSV te horen dat zijn woning in Amsterdam was overvallen. Zijn vrouw en vier kinderen waren op dat moment thuis. 

Twintigjarige mannen

De overval in het Amsterdamse Buitenveldert werd volgens de politie gepleegd door twee mannen die ongeveer 20 jaar oud zijn. De mannen wisten binnen te komen toen de vrouw van Zahavi de deur opende voor een man in een postbezorgersjas. Ze werd direct tegen de muur gedrukt en er stapte een andere man met een vuurwapen naar binnen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Woning PSV-spits Zahavi overvallen, 'vrouw vastgebonden in bijzijn kinderen'

De vrouw en kinderen werden vastgebonden en hun monden werden afgeplakt met tape. De verdachten haalden ondertussen de woning overhoop en vertrokken met spullen en contant geld van het gezin. "De familie is geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden goed", liet een woordvoerder van PSV weten.

'Dank voor medeleven'

Op Instagram bedankt Zahavi volgers voor hun medeleven. Hij vraagt om rust en privacy voor zijn gezin. Zijn vrouw noemt de gebeurtenis op Instagram schokkend. "Een overval met geweld op de plek die voor ons het veiligste plekje op de wereld zou moeten zijn: ons huis. We hebben zware uren beleefd en hebben even de tijd nodig."

Ze schrijft dat haar kinderen lichamelijk in orde zijn. "Mentaal gezien zullen we hard moeten werken om hier zo goed mogelijk uit te komen. Ik bedankt iedereen voor de bezorgdheid en de bereidheid om te helpen. Hartverwarmend, dank!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zahavi woest: 'Coronatesten in het voetbal, het is f*cking bullshit'

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries sprak na afloop van de uitwedstrijd van PSV tegen Willem II zijn medeleven uit voor zijn teamgenoot Zahavi. "Het was zwaar voor de wedstrijd. Dat is verschrikkelijk om mee te maken. We wensen Eran en zijn familie heel veel sterkte."

Het gezin krijgt slachtofferhulp. De politie is op zoek naar camerabeelden van de omgeving en hoopt dat getuigen van het incident zich melden.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore