Live te volgen

Rijkswaterstaat vervoert 200 meter lange brug door Rotterdam

10 mei 2021 01:49 Aangepast: 10 mei 2021 09:00
Het transport van de brug is vannacht live te volgen. Beeld © YouTube / Rijkswaterstaat

200 meter lang, 20 meter breed en meer dan 40 meter hoog. Er vaart vannacht een enorme brug dwars door Rotterdam. Het gevaarte wordt door Rijkswaterstaat van Krimpen aan den IJssel naar de Maasvlakte vervoerd en het transport is live te volgen.

Het gaat om het megatransport van een nieuwe, tijdelijke Suurhoffbrug. Die brug, waar je overheen komt als je over de A15 van de Maasvlakte naar Rotterdam rijdt, ligt over het Hartelkanaal. De burg wordt daarom ook wel de toegangspoort tot de Maasvlakte genoemd.

De brug wordt de komende jaren gerenoveerd en daarom komt er tijdelijk een boogbrug naast te liggen.

Harde wind

Die boogbrug zou afgelopen week al naar de Maasvlakte vervoerd worden, maar dat ging toen vanwege harde wind niet door. Vannacht is de brug om 01.00 uur vertrokken vanuit Krimpen aan den IJssel. Het gevaarte is om 06.30 uur arriveren bij het Hartelkanaal. Zo ging dat eraan toe:

Het megatransport vertrok vannacht uit Krimpen aan den IJssel naar de Maasvlakte, waar de boogbrug de Suurhoffbrug gaat vervangen.

De brug wordt vannacht alleen nog maar naar de locatie vervoerd. Dat gebeurt met pontons. Het gevaarte komt onder meer langs de Van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug.

Aankomend weekend wordt de tijdelijke brug op zijn plaats gelegd.

De huidige Suurhoffbrug, die de komende jaren gerestaureerd wordt. De huidige Suurhoffbrug, die de komende jaren gerestaureerd wordt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore