Code geel

Vanavond opnieuw stevige onweersbuien met hagel en windstoten

09 mei 2021 19:40 Aangepast: 09 mei 2021 20:01
Onweer Beeld © ANP

Na een warme dag vol zon, regen, donder en bliksem gaat het vanavond op sommige plekken opnieuw flink onweren. Die donderwolken gaan gepaard met flinke buien, windstoten en mogelijk hagel.

Vanaf een uur of tien vanavond trekken de onweersbuien vanuit Zeeland opnieuw ons land binnen. Vooral de westelijke helft van Nederland kan te maken krijgen met lokaal zware windstoten tot 75 kilometer per uur.

Code geel

Het KNMI heeft voor de westelijke provincies code geel afgegeven omdat er in korte tijd veel neerslag kan vallen, wat tot wateroverlast kan leiden. Rond 1.00 uur 's nachts zullen de onweersbuien ons land via de Waddeneilanden verlaten.

Ook vandaag trokken er wat onweersbuien over ons land. Maar tussendoor scheen de zon volop. En daar werd volop van genoten, zo is in onderstaande video te zien:

Morgen stuk frisser

Morgenochtend kan nog warm aanvoelen, maar later op de dag wordt het een stuk frisser, met temperaturen rond tussen de 16 en 18 graden. "Een koufront trekt morgen in de loop van de dag over het land, en dan is het dus gedaan met de warmtepret", meldt Buienradar.

In het zuidwesten van het land kan een stevige bui vallen, in de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eindelijk zomers warm: 'Jammer dat we om 18.00 uur dicht moeten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore