'Ernstig incident'

Woning PSV-spits Zahavi overvallen, 'vrouw vastgebonden in bijzijn kinderen'

09 mei 2021 18:11 Aangepast: 09 mei 2021 20:55
De politie doet onderzoek bij de woning van Zahavi. Beeld © InterVisual

De woning van PSV-spits Eran Zahavi zou vanmiddag doelwit zijn geweest van een overval. Tijdens de overval in Buitenveldert (Amsterdam) zou de vrouw van de voetballer zijn vastgebonden, terwijl hun kinderen erbij waren.

Dat melden onder andere De Telegraaf en het Parool.

Geschrokken

De politie bevestigt aan RTL Nieuws dat er inderdaad een woningoverval heeft plaatsgevonden in Buitenveldert en dat er mensen in de woning aanwezig waren. De woordvoerder spreekt van 'een heel heftig incident'

Een woordvoerder van PSV bevestigt namens de familie Zahavi dat het om de woning van Eran Zahavi gaat. "De familie is geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden goed." 

'Verschrikkelijk om mee te maken'

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries sprak na afloop va de uitwedstrijd van PSV tegen Willem II (0-2) zijn medeleven uit voor zijn teamgenoot Zahavi. "Het was zwaar voor de wedstrijd. Dat is verschrikkelijk om mee te maken. We wensen Eran en zijn familie heel veel sterkte."

De spits was vandaag niet aanwezig bij de wedstrijd tegen Willem II, vanwege 'privéomstandigheden'.

De overvallers hebben zich mogelijk voorgedaan als postbezorgers, meldt de politie. Het gaat waarschijnlijk om twee verdachten. Er is bij het incident niemand gewond geraakt, 'wel zijn ze heel erg geschrokken'.

Camerabeelden

Waarschijnlijk zijn er bij de overval persoonlijke eigendommen buitgemaakt, maar om wat voor spullen het precies gaat, kon de politie niet zeggen. Het onderzoek is in volle gang. De politie is op zoek naar camerabeelden van de omgeving en hoopt dat getuigen van het incident zich melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zahavi woest: 'Coronatesten in het voetbal, het is f*cking bullshit'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore