Bonden om tafel met kabinet

Geen staking politie tijdens Feyenoord-Ajax, Klassieker gaat door

09 mei 2021 11:56 Aangepast: 09 mei 2021 12:03
De Mobiele Eenheid in Eindhoven. Beeld © ANP

De politiestaking voor en tijdens de Klassieker in Rotterdam gaat niet door nu het kabinet heeft laten weten met de politievakbonden om tafel te willen. De bonden liggen met de overheid in de clinch over een nieuwe cao en dreigden het werk neer te leggen tijdens Feyenoord-Ajax.

De politievakbonden wilden staken tijdens de Klassieker uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Ook zijn agenten gefrustreerd over het feit dat de meeste politiemensen nog niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en zijn ze boos over het geweld tegen de politie van afgelopen weekend. 

Zo draaide in Barneveld een demonstratie tegen het coronabeleid van de overheid gisteren uit op gewelddadigheden. Agenten werden onder meer bekogeld met stenen. Hetzelfde gebeurde eerder op de dag bij het trainingscomplex van Feyenoord, waar een groep supporters zich tegen de politie keerde:

In overleg met kabinet

De gemeente Rotterdam had een kort geding aangespannen om de politieacties tijdens Feyenoord-Ajax tegen te houden. Tijdens dat geding werd bekend dat demissionair minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus na afloop van het Catshuisoverleg vandaag telefonisch contact wil hebben met de bonden. Morgen wil hij met de bonden om tafel om de cao-onderhandelingen weer voort te zetten.

De bonden gaan in op dat aanbod en lassen de voorgenomen staking af. De Klassieker om 14.30 uur in de Rotterdamse Kuip gaat dus door.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politiebonden dreigen met acties tijdens Feyenoord-Ajax na geweld tegen agenten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore