Laatste training

Feyenoord-supporters slaags met politie in Rotterdam, 5 arrestaties

08 mei 2021 12:33 Aangepast: 08 mei 2021 15:53
Beeld © ANP

Bij het trainingscomplex van Feyenoord in Rotterdam zijn tientallen supporters slaags geraakt met de politie. Ze bekogelden agenten met vuurwerk en hielden zich niet aan de coronamaatregelen, zegt een politiewoordvoerder.

Na ingrijpen van de ME keerde de rust weer terug. De politie verwacht niet dat de supporters zich elders in de stad opnieuw zullen verzamelen. In het trainingscomplex wordt de laatste training afgewerkt voor de klassieker Feyenoord-Ajax van morgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat: Feyenoord gaat geen erehaag vormen voor Ajax

Eerder dit jaar liep het rond zo'n laatste training ook uit op ongeregeldheden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet daarop weten dat niet meer te willen.

Vijf arrestaties

Er waren daarom vanochtend al voor aanvang van de training politiemensen op de been. "De supporters kwamen in grote groepen met fakkels en reageerden op onze aanwezigheid", zegt de woordvoerder.

Er zouden zeker vijf mensen zijn gearresteerd, maar de politie kan niet zeggen hoeveel supporters er precies zijn opgepakt. Volgens een aanwezige ANP-fotograaf gooiden de supporters niet alleen met vuurwerk maar ook met uit de grond getrokken verkeersborden, stenen, stoeptegels en stukken hout.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore