Aanloop naar Klassieker

Zwaar vuurwerk ontploft bij Amsterdams café, na meerdere explosies Rotterdam

08 mei 2021 07:40 Aangepast: 08 mei 2021 10:36
Beeld © ANP

Bij café Vak West in de Amsterdamse Balboastraat is een ontploffing geweest. Er is schade aan de gevel, meldt de politie. Het café is populair bij supporters van Ajax. Eerder deze week waren er ontploffingen in Rotterdam.

Er raakte niemand gewond bij de explosie en er is ook nog niemand aangehouden. Volgens de politie vond de explosie rond 23.45 uur plaats, het zou mogelijk gaan om een vuurwerkbom.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amsterdammer (21) opgepakt voor reeks explosies in Rotterdam

Gisternacht vonden op drie plaatsen in Rotterdam explosies plaats, waaronder een café dat vaak door fans van Feyenoord wordt bezocht. Eerder in de week gebeurde dat ook al. Voor die explosies is gisteravond een 21-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden.

Een fietser bekijkt de schade aan het Feyenoordcafé The Hide Away. Een fietser bekijkt de schade aan het Feyenoordcafé The Hide Away.

Verband wordt onderzocht

Het is onduidelijk of er een verband is tussen de explosies in Amsterdam en Rotterdam. De recherche onderzoekt dat op dit moment. Feyenoord en Ajax nemen het morgenmiddag tegen elkaar op in De Kuip in Rotterdam.

In de aanloop naar die wedstrijd vrezen Feyenoord-supporters voor meer wraakacties van Ajax-fans, meldt De Telegraaf. Tientallen supporters hebben het plan opgevat om in de aanloop naar de Klassieker tegen Ajax 's nachts panden in Rotterdam te bewaken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore