Houdbaarheidsdatum 8 mei 2021

Albert Heijn haalt biologische rode bieten uit schappen om mogelijke bacterie

07 mei 2021 19:29
Het gaat om deze verpakte bietjes met de houdbaarheidsdatum 8 mei 2021 Beeld © Albert Heijn

Winkelketen Albert Heijn haalt per direct de biologische rode bieten van het eigen merk uit de schappen vanwege een mogelijke listeria-bacterie.

Het gaat om de AH Biologische Rode Bieten geraspt, blokjes of de gekookte variant met de houdbaarheidsdatum 8 mei 2021, schrijft de supermarkt op zijn website.

Het eten van de biologische bieten kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

Die bietjes niet eten, maar terugbrengen

Albert Heijn vraag klanten om de bietjes met de specifieke houdbaarheidsdatum niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sam werd ziek van listeria: 'Ik wil weten of vleesbedrijf verantwoordelijk is'

Volgens het Voedingscentrum zijn er jaarlijks 70 tot 100 besmettingen met de listeriabacterie bekend. Mensen met een normale afweer merken er soms niks van of krijgen alleen milde griepachtige verschijnselen.

Voor baby's, ouderen, mensen met een zwakke afweer kunnen de gevolgen een stuk ernstiger en zelfs dodelijk zijn. In onderstaande video wordt uitgelegd wat er met je lichaam gebeurt bij een listeriabesmetting. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore