Beelden viral

Agent zegt sorry na slaan 17-jarige jongen: 'Buitenproportioneel'

06 mei 2021 18:09
Een screenshot van het filmpje waarop de agent de jongen slaat.

Een agent van de Rotterdamse politie heeft zijn excuses aangeboden aan een 17-jarige Utrechter die hij gisteravond een klap gaf toen die zich bemoeide met een aanhouding. Verschillende filmpjes van de mishandeling van de 17-jarige doen de ronde op sociale media en leiden daar tot grote verontwaardiging. De agent noemt de klap 'buitenproportioneel'.

De politie kwam op Bevrijdingsdag af op een melding van geluidsoverlast in Rotterdam. Daar werden vijf mensen aangehouden. De situatie zou daar zo uit de hand zijn gelopen, dat agenten charges uitvoerden en hun wapenstok moesten gebruiken. Het gaat om verdachten van 17 tot 30 jaar uit Utrecht en Tiel.

Harde muziek

De jongeren maakten deel uit van een groep die zich in de Crooswijksebocht ophield bij een auto. Vanuit de auto klonk harde muziek. Die wilde de groep niet uitzetten. "In plaats daarvan werd de sfeer snel grimmig", zegt de politie. "De jongeren slingerden grove beledigingen richting de agenten, werden agressief en keerden zich massaal tegen de agenten. Die voelden zich genoodzaakt de groep met gebruik van de wapenstok van zich af te houden."

Eén van de opgepakte personen was de 17-jarige Utrechter, die zich bemoeide met een andere aanhouding. Op filmpjes die op Twitter de ronde doen, is goed te zien dat hij door een agent eerst wordt geduwd. Als hij overeind komt wordt hij in zijn gezicht geslagen.

Contact gezocht

Die agent heeft later samen met zijn leidinggevende contact gezocht met de jongen. De politieman noemde de klap die hij had gegeven 'buitenproportioneel'. Hij bood de jongen daarvoor zijn excuses aan.

De 17-jarige jongen en een 19-jarige man uit Tiel zijn heengezonden. De zaak tegen de 17-jarige jongen, die voor belediging was aangehouden, is geseponeerd. De andere aangehouden mannen zitten nog vast.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongens (12 en 15) slaan agent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore