Uitwerpselen eten

Negen jaar cel voor sadistisch geweld in Utrechts gezin: 'Mensonterend'

03 mei 2021 16:22 Aangepast: 03 mei 2021 17:26
Foto ter illustratie Beeld © ANP

Een 44-jarige man is veroordeeld tot negen jaar cel, omdat hij jarenlang zijn gezin op sadistische wijze terroriseerde. Zo moest zijn vrouw de ontlasting van haar eigen kinderen eten en werd ze met een nijptang in haar tong door de woonkamer gesleurd.

'Mensonterend'. Zo noemde de Utrechtse rechter de daden van een 44-jarige man die zijn vrouw en kinderen 'excessief en veelvuldig mishandelde'. De man zette een nijptang in de tong van zijn vrouw en trok haar vervolgens langdurig door de woning heen. Ook heeft hij kokend water over haar borsten gegoten.

Geslagen met een riem

Daarnaast dwong de man drie van de vier kinderen hun moeder te mishandelen. De kinderen zijn vaak getuige geweest van de wreedheden en werden zelf ook mishandeld door de man: ze werden onder meer geslagen met een riem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer aandacht voor kindermishandeling, maar niet alle kinderen worden bereikt

De mishandelingen begonnen in 2007, het jaar waarin het echtpaar trouwde. De rechtbank strafte een jaar hoger dan het OM had geëist.

De vrouw deed in juni vorig jaar aangifte, kort nadat haar man haar met een mes in haar bovenbeen had gestoken. 

Geen tbs

Het is niet duidelijk of de verdachte lijdt aan een psychische stoornis, want hij weigerde mee te werken aan psychische onderzoeken. De rechtbank kon hem daardoor geen tbs opleggen. De komende jaren mag de man geen contact opnemen met zijn ex-vrouw, haar kinderen en haar familie.

Omdat er volgens deskundigen kans op eerwraak is, heeft de rechtbank een contactverbod opgelegd. Ook is er een maatregel opgelegd die het mogelijk maakt dat de man na afloop van de celstraf nog steeds zijn kinderen en vrouw niet mag zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermoeden van kindermishandeling? 'Zie bellen naar hulpdienst niet als beschuldiging'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore