Ajax wint landstitel

12.000 fans rond Johan Cruijff ArenA, Amsterdam greep bewust niet in

02 mei 2021 20:45 Aangepast: 03 mei 2021 04:24
Ajax-supporters vieren de overwinning bij de Johan Cruijf arena. Beeld © ANP

De gemeente Amsterdam erkent dat het 'veel te druk' was rond de Johan Cruijff ArenA, waar Ajax gisteren landskampioen werd. Er waren zo'n 12.000 supporters op de been. Toch werd er niet ingegrepen, 'om ongeregeldheden en escalatie van geweld te voorkomen'.

Bij de Johan Cruijff Arena, waar Ajax voor de 35e keer de landstitel won, waren aanhangers de hele dag aan het feesten. Het werd er zo druk, dat de gemeente fans had opgeroepen niet meer naar het stadion te komen. De coronaregels werden niet nageleefd.

Na afloop van de huldiging toonden Ajax-spelers de schaal aan de feestende supporters. Bekijk hier de beelden:

Verontwaardiging

Op social media wordt verontwaardigd gereageerd op de beelden waarop te zien is hoe duizenden mensen staan te feesten, zonder de coronaregels in acht te nemen.

Naar huis

Na 18.00 uur was het merendeel van de fans weg, maar stond nog een klein groepje te zingen, te dansen en te hossen. Hierbij staken ze soms ook vuurwerk af. Groepen supporters begaven zich naar het treinstation, of ze bleven hangen bij kroegjes op het terrein.

Massaal gejuich

Vanwege de wedstrijd was het ook druk in de Amsterdamse binnenstad. Op de pleinen en in de straten van de hoofdstad klonk massaal gejuich toen Ajax de overwinning binnenhaalde. Fans waren samengekomen op het Rembrandtplein en het gebied op de Wallen, waar ze elkaar omhelsden en samen feestvierden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax wint landstitel, duizenden fans op de been in Amsterdam

Voor het Leidseplein en omgeving was een noodverordening afgegeven en hier bleef het rustig. Ook op het Museumplein was weinig te beleven. Wegens werkzaamheden staat er sinds 20 april een grote omheining om het grasveld op het Museumplein.

15 arrestaties

In de hele stad was veel politie ter plaatse om de rust te bewaren. Volgens de gemeente zijn er in totaal 15 arrestaties verricht, onder andere omdat personen vuurwerk en wapens bij zich hadden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore