Eigen ontwerp

10.000 stemmen voor fietspaden van Lego: 'Echt heel cool'

02 mei 2021 20:44 Aangepast: 03 mei 2021 09:42
Marcel samen met zijn zoon Dorus.

Waarom zijn er nog geen fietspaden van Lego? Dat vroegen Marcel Steeman en zijn zoontje Dorus (10) zich af. De twee maakten een eigen ontwerp en dienden het in bij Lego. Als ze 10.000 stemmen zouden halen, móet Lego naar het voorstel kijken. Dat aantal stemmen hebben ze vanavond gehaald.

Uit de telefoon klinkt een hoop gelach en blijdschap als we Marcel bellen. Zijn zoontje Dorus zit nog op schoot met de laptop voor hen, om het aantal stemmen bij te houden. "Of we blij zijn? Ja, we zijn echt heel blij. Ineens ging het heel snel! Echt heel cool", zegt Marcel.

Marcel en zijn gezin zijn gek op Lego. De hele zolder ligt vol met steentjes waar hij samen met zijn zoon Dorus de grootste creaties in elkaar zet.

Toch was er één ding dat Marcel dwarszat: er zijn geen fietspaden in de Legowereld. Dat idee spookt al 6 jaar in zijn hoofd, toen zijn zoontje de lego-fiets nergens kwijt kon.

'Goed fietspad hoort erbij'

Volgens Marcel staat een lego-fietspad ook voor iets breders: "Wat zou het dan mooi zijn als je als kind, overal ter wereld, vanuit Lego al kan leren dat een goed fietspad in de echte wereld erbij hoort. Het is extreem idealistisch, maar het leert kinderen wel dat fietsen leuk is en veilig kan", zei hij eerder tegen RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marcel en zoontje strijden voor fietspad in Legoland: 'Waarom is dat er nog niet?'

Marcel besloot zelf een fietspad te ontwerpen, en dat werd goedgekeurd en geplaatst op het officiële platform 'Lego Ideas', waar fans hun creaties mogen insturen. Met 10.000 stemmen kijkt Lego naar het voorstel.

"We hebben goede hoop dat ze er iets mee gaan doen. Alleen al dat ze er naar kijken is al winst", zegt een enthousiaste Marcel. Ze weten nog niet wanneer ze iets horen van Lego. Maar vandaag is het in ieder geval feest.

Het ontwerp van Marcel en Dorus. Het ontwerp van Marcel en Dorus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore