'Kom niet naar ArenA'

Ajax wint landstitel, duizenden fans op de been in Amsterdam

02 mei 2021 16:47 Aangepast: 02 mei 2021 18:10
Supporters van Ajax vieren na het duel met FC Emmen bij de Johan Cruijff ArenA de 35e landstitel uit de clubhistorie. Beeld © ANP

Met de winst op Emmen (4-0) is Ajax zojuist voor de 35ste keer landskampioen geworden. Een grote schare voetbalfans heeft zich verzameld rondom het voetbalstadion om de overwinning te vieren. De gemeente Amsterdam roept op niet meer naar Johan Cruijff ArenA te komen.

Bij de Johan Cruijff ArenA zijn naar schatting een paar duizend fans. Zij wachten tot ze een feestje kunnen vieren met spelers die straks op het parkeerdek verschijnen. De gemeente Amsterdam heeft fans al opgeroepen niet meer naar het stadion te komen.

Bij de doelpunten voor Ajax tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen werd buiten flink gejuicht, gezongen en vuurwerk afgestoken: 

Bier en vuurwerk

Volgens verslaggever Sander Paulus hangt er een 'typische voetbalsfeer' rond het stadion. "Er zijn veel jongemannen, er is veel bier en vuurwerk. Er staan hier nu een paar duizend man. De politie houdt het van een afstandje in de gaten, maar grijpt niet in."

Er zou door het vuurwerk één persoon gewond zijn geraakt. Er werd vanaf het dak van het stadion ook vuurwerk afgestoken om het kampioenschap te vieren. 

Drukte in centrum

Ook in de stad zelf is het druk. De meeste fans zijn samengekomen bij de terrassen op het Rembrandtplein en het gebied op de Wallen. Burgemeester Femke Halsema heeft een noodverordening afgekondigd voor het Leidseplein en omgeving. Terrassen op het Leidseplein blijven ook dicht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax wint landstitel, duizenden fans op de been in Amsterdam

Rond het Museumplein is weinig te beleven. De gemeente heeft sinds 20 april grote hekken om het grasveld geplaatst zodat niemand er meer bij kan. Het grasveld wordt vervangen.

Politie is door de hele stad met veel eenheden aanwezig. Een helikopter hangt al sinds het einde van de ochtend in de lucht om de drukte te monitoren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore