Ga naar de inhoud
Zoektocht nog bezig

Drie lichamen gevonden na brand Werkendam

De brandweer rukte vandaag massaal uit. Beeld © ANP

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Beatrixhaven in het Brabantse Werkendam zijn drie mensen overleden. De brandweer heeft hun lichamen in het appartement gevonden.

Gisteravond werd al gemeld dat er twee lichamen zijn aangetroffen. Het derde lichaam is met behulp van speurhonden iets later gevonden.

De brand ontstond rond 8.00 uur in het appartement en is deels overgeslagen naar de woning ernaast en naar het bedrijf eronder. De politie het pand pas gisteravond betreden omdat het eerder niet veilig genoeg was. 

200 tot 250 brandweerlieden

De brandweer rukte groots uit om de brand te blussen. Er werden zo'n 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen ingezet. 

Grote
Lees ook:
Grote brand in Werkendam, 3 mensen mogelijk nog in appartement

Eerder op de dag bleek dat de Veiligheidsregio rekening hield met drie mogelijke slachtoffers. Het zou gaan om arbeidsmigranten. Dat vertelt Dick Hoogendoorn, de eigenaar van het bedrijf waar de brand uitbrak, aan Omroep Brabant. Ze werken bij een bedrijf waarmee hij samenwerkt. Dat bedrijf probeerde contact te zoeken met de drie, maar zonder succes.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De brandweer had veel moeite het pand binnen te komen, omdat er instortingsgevaar was. Daarom moest er eerst gestut worden.