Betere cao

Deze week vertragingen op spoor door staking personeel

27 april 2021 17:02 Aangepast: 28 april 2021 03:35
Reizigers op station Zandvoort. Beeld © ANP

Treinreizigers in onder meer Amsterdam en Utrecht moeten morgenochtend rekening houden met vertragingen en uitvallende treinen, omdat leden van vakbond FNV Spoor gaan staken voor een nieuwe cao. Later in de week volgen acties in andere steden.

De staking start morgen tussen 06.00 uur en 08.00 uur in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Alkmaar. Daar is geen treinverkeer mogelijk. Het duurt naar verwachting tot 10.00 uur voordat het treinverkeer weer zal rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Loonsverhoging

De acties worden gehouden vanwege onenigheid over de nieuwe cao. FNV Spoor ging tot dusver niet akkoord met een eindbod van ProRail. De twee partijen worden het niet eens over onder meer het percentage loonsverhoging en de looptijd van de cao. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FNV-leden stemmen in met nieuwe cao NS, acties voor nu van de baan

"Het is erg makkelijk om te zeggen dat er altijd gepraat kan worden", schrijft FNV-bestuurder Michiel Boer op de website van FNV. "Maar dat heeft alleen zin als er bereidheid is om te kijken naar de verschillen die overbrugd zullen moeten worden."

Na de acties van morgen volgen donderdag andere acties in Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal. Vrijdag wordt gestaakt in Groningen, Zwolle, Eindhoven, Maastricht en Arnhem. Zaterdag is er een 24-uurs staking.

Reizigers wordt geadviseerd om reizen kort voor vertrek te plannen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FNV ontevreden over laatste cao-bod NS, 'acties zijn laatste middel'

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore