'Slachtoffer is doodsbang'

Verdachten expres overrijden vrouw (24) vrijgelaten: 'Onbegrijpelijk'

26 april 2021 15:02
Beeld © Politie Amsterdam

De mannen die ervan worden verdacht met opzet meerdere keren over een 24-jarige vrouw te zijn gereden, zijn weer op vrije voeten gesteld, zo laat het OM weten. De advocaat van de vrouw vindt het 'onbegrijpelijk'. "Ze is doodsbang."

Het incident gebeurde vorige week zaterdag, rond 20.30 uur, na een ruzie in Amsterdam-Noord, zo schreef de politie op Twitter. Het slachtoffer, een 24-jarige vrouw, had een telefoon gekocht via Marktplaats, die ze bij iemand op de Ranonkelkade zou ophalen. Toen ze thuis kwam, deed de telefoon het niet.

Ze ging terug naar de plek waar ze had afgesproken om verhaal te halen, en werd vervolgens na een ruzie met de mannen in de auto, opzettelijk meerdere keren overreden. 

Doodsbang

"Ze is doodsbang, ze heeft haar beide heupen gebroken en moet vermoedelijk opnieuw leren lopen", vertelde haar advocaat Justin Kötter afgelopen vrijdag aan RTL Nieuws. Ze is de ene dag helderder dan de andere. "Ze krijgt veel medicijnen om de pijn te onderdrukken." Hij stelt dat het voor zijn cliënt 'moeilijk te bevatten is' dat de verdachten weer vrij rondlopen. "Ze hoopt dat het OM deze kwestie voortvarend zal oppakken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw (24) die expres werd overreden is 'doodsbang' en moet opnieuw leren lopen

Volgens de advocaat dacht een van de getuigen dat de vrouw verkracht was, toen die haar zag liggen. Ze had geen kleren meer aan en overal lag bloed. Vorige week maandag heeft het slachtoffer aangifte gedaan. 

De politie hield ter plekke de bestuurder van het voertuig, een 23-jarige man uit Amsterdam, en de bijrijder (een 26-jarige man uit Amsterdam) aan. 

Omstanders woedend

Na het incident is het voertuig door woedende omstanders vernield. Ook daarvoor zijn vier verdachten aangehouden, zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Het betreft twee 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam. Ook is een 64- jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Zijn rol wordt momenteel onderzocht.

Op vrije voeten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft inmiddels laten weten dat alle aangehouden verdachten 'zijn heengezonden', dus op vrije voeten gesteld. Ze zijn nog wel allen verdachte en het onderzoek is in volle gang, aldus een woordvoerder. "Op dit moment is er niet meer te melden."

Waarom de chauffeur met zijn auto over de vrouw heen reed, is onbekend. "Mijn cliënt kent de verdachten niet", stelt advocaat Kötter. De vrouw is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis, de advocaat kan 'vanwege haar veiligheid' niet zeggen waar ze nu is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doorrijden na aanrijding: 'Hoe langer je wacht, hoe zwaarder de straf'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore