'Zoveel mooie woorden'

Man en zoon van Bibian Mentel over haar dood: 'Droom voortzetten'

26 april 2021 04:45 Aangepast: 26 april 2021 06:53
Julian van de Kamp, de zoon van Bibian Mentel, aan tafel bij Humberto. Beeld © RTL

Hoe gaat het nu met de zoon en echtgenoot van Bibian Mentel, de sportvrouw die vorige maand op 48-jarige leeftijd overleed? De twee zijn bezig haar nalatenschap voort te zetten: "Blijf haar droom steunen."

"Tuurlijk wisten wij dat mama mensen inspireerde", vertelt Julian van de Kamp, de zoon van Bibian Mentel, aan tafel bij Humberto Tan. "Maar dit overtreft echt alles. Wij hebben allemaal echt zoveel mooie woorden gekregen vanuit de hele wereld."

Bekijk het hele gesprek hier:

Heel het land had verdriet om het droevige overlijden van Bibian Mentel, maar voor niemand is het verlies zo pijnlijk en de leegte die ze achterlaat zo voelbaar, als voor haar vrienden, familie en zeker ook voor haar man Edwin en zoon Julian.

Drie weken geleden werd Bibian, die overleed aan de gevolgen van botkanker, begraven. Het werd een emotioneel afscheid, waar veel mensen op afkwamen. De erehaag langs de afscheidsroute van zijn moeder noemt Edwin nog altijd 'niet normaal'.

Tijd en ruimte voor iedereen

Toch verbaast het Edwin Spee, de echtgenoot van Bibian, niet eens zozeer. Bibian stond bekend om haar positiviteit, maar volgens hem heeft zij nog iets anders voor elkaar gekregen: "Het ging bij Bibian nooit om 'ik', het ging om 'wij'. Er was altijd tijd en ruimte voor iedereen", vertelt hij. "Iedereen was voor haar oprecht gelijk."

"Dat heeft blijkbaar zoveel mensen geraakt, dat gaan wij voortzetten", vertelt Edwin. De twee willen met de stichting die Bibian oprichtte nog veel projecten steunen. "Wij proberen haar positiviteit voort te zetten en hopen ook een voorbeeld te kunnen zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bibian Mentel (48) overleden, de sportvrouw van wie iedereen hield

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore