Geluidsoverlast

Feesten beëindigd, honderden boetes uitgedeeld

25 april 2021 11:58 Aangepast: 25 april 2021 16:27
Feest in Weurt beëindigd Beeld © Persbureau Heitink

In elk geval vijf illegale feesten zijn afgelopen nacht door de politie beëindigd. Honderden mensen kregen een boete van 95 euro omdat ze de coronaregels niet hebben nageleefd.

In Weurt (bij Nijmegen) rukte de politie met vijftien auto’s uit om een einde te maken aan een feest op een terrein naast de Zuiveringsinstallatie van Waterschap Rivierenland. In de omgeving was harde muziek te horen dus het was voor de politie niet moeilijk om de feestvierders te vinden. Twaalf mensen zijn beboet en één persoon is aangehouden omdat die probeerde te vluchten.

In Tiel was er een feest gaande in een loods op bedrijventerrein Kellen. Er waren bijna veertig mensen binnen. Zij kregen een bon. 

Illegaal feest in Breda

Ook een illegaal feest aan de Oude Vest in Breda kwam voortijdig ten einde. Alle aanwezigen kregen een boete. Volgens de politie waren zo'n honderd mensen op het feest afgekomen.

Het feest werd gehouden in de kelder van een oud gebouw van KPN. De agenten kwamen er op af na meldingen over geluidsoverlast. ’s Middags hebben ook al zo’n 200 feestvierders een boete gekregen in en om het centrum van Breda.

Feest in koelcel

In Zeist kozen meer dan honderd mensen ervoor om een feestje te vieren in een tot feestzaal omgebouwde koelcel in een oud bedrijfspand.

De politie had diverse meldingen gekregen dat er groepjes mensen waren gezien in de omgeving en ontdekte in het pand het feest. Aangezien er maar één uitgang was, konden de feestvierders allemaal worden bekeurd.

Agenten hebben niemand aangehouden, wel is de aanwezige apparatuur in beslag genomen.

Arrestaties in Vlijmen

In het Brabantse Vlijmen werd een groep van twintig mensen aangehouden vanwege het bijwonen van een feest in een bedrijfspand. Aanwezigen overtraden de coronaregels, weigerden naar buiten te komen en er werden volgens de politie grove beledigingen geuit richting de gealarmeerde agenten.

Burgemeester Willemijn van Hees van Heusden, waar Vlijmen onder valt, zegt in een reactie het "grove, agressieve gedrag richting de betrokken politieagenten" af te keuren.

Almelo

In Almelo werd er een feest in een schuur bij een woning aan de Almeloseweg gegeven. Agenten kwamen daar achter nadat ze rond 23.45 uur een melding binnenkregen van geluidsoverlast. De agenten zagen veel fietsen voor de woning staan en hoorden geluid komen uit een schuur naast de woning.

"Bij het openen van de deur troffen collega's een grote groep jongeren aan die tegen elkaar aan gedoken in een hoek stonden", schrijft de politie op Facebook. Alle 31 aanwezigen, van wie de meesten minderjarig waren, kregen een bekeuring, om vervolgens naar huis te worden gestuurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore