Mogelijk glas in potjes

Vijf aanhoudingen voor handel in schadelijke kruidenpotjes

23 april 2021 11:52 Aangepast: 23 april 2021 12:03
Het gaat onder andere om glazen strooiers met laos, paprika mild en chili. Beeld © Verstegen

De opsporingsdienst van de NVWA heeft vijf mensen aangehouden voor het verhandelen van schadelijke potjes met kruiden en specerijen. Vorige week bleek dat de potjes waar mogelijk glas in zat, door tussenhandelaren alsnog in de verkoop waren beland.

De vijf zitten in ieder geval de komende veertien dagen vast op 'op verdenking van het willens en wetens verhandelen van schadelijke potjes met kruiden en specerijen'.

De NVWA waarschuwde vorige week voor de kruidenpotjes van het merk Verstegen. De potjes werden in maart 2020 uit de schappen gehaald omdat er mogelijk glasdeeltjes los konden komen van de bovenrand onder de dop. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kevin heeft doos vol gevaarlijke kruidenpotjes Verstegen: 'Ik heb ze al gebruikt'

Bezeerd aan kruidenpotje

Een bedrijf in Zeewolde zou de partij vernietigen, maar dat bleek niet gebeurd. In plaats daarvan, is de partij opnieuw op de markt gebracht. De NVWA kwam de zaak op het spoor na een melding van iemand die zich aan een kruidenpotje had bezeerd.

Inmiddels zijn er dus vijf aanhoudingen verricht. Twee bedrijfslocaties in Zaltbommel en Zeewolde zijn doorzocht. De NVWA heeft het grootste deel van de illegaal verhandelde partij weten te vinden en in beslag genomen.

De NVWA waarschuwde voor kruidenpotjes met deze productcodes:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore