Koude nachten

Zonnig tot en met Koningsdag, horeca heeft woensdag minder geluk

23 april 2021 10:16 Aangepast: 23 april 2021 10:16
Nu de terrasjes nog niet open zijn, zoeken mensen andere plekken om in de zon te zitten, zoals hier bij de hofvijver in Den Haag. Beeld © ANP

Aanstaande woensdag is het voor het eerst sinds maanden weer mogelijk om een terrasje te pakken. Een zonnetje zou het verhaal compleet maken, maar dat lijkt er niet in te zitten. Dit weekend en op Koningsdag wordt het wél redelijk zonnig.

Dit weekend tot en met Koningsdag blijft het weer hetzelfde, zegt Marc de Jong van Buienradar. "Het is droog en er is redelijk wat ruimte voor de zon. De ene dag wat meer, de andere dag wat minder."

Het wordt de komende dagen rond de tien, elf graden. "Hooguit twaalf. En in de nacht zit de temperatuur vlakbij de nul en soms net eronder. Dat blijft eigenlijk nog dagenlang zo."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terrassen gaan open maar er is geen personeel te vinden

Koningsdag aan de frisse kant

Het beeld op Koningsdag is dus niet veel anders: zonnig, maar met een graad of 12 aan de frisse kant. "Daarna gaat de wind weer naar het noorden en wordt het weer wat koeler." Op de dag dat de terrassen weer openen, wordt er minder zon voorspeld. 

Niet echt het lenteweer waar mensen misschien op hopen, maar, zo zegt De Jong: "De zon heeft echt veel kracht. Als je uit de wind en in de zon zit, straks op het terras maar nu al in de tuin, dan zit je heerlijk. De temperaturen zijn wat laag maar het weerbeeld is prima."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer, maar vanaf 30 april lijkt het langzaamaan wat minder koud te worden, zegt De Jong met enige voorzichtigheid. "Hoe verder je naar voren kijkt, hoe onzekerder het wordt. Maar als je naar de verschillende modellen kijkt, lijkt het erop dat het begin mei een graad of 15 wordt."

De actuele temperatuur in Nederland:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore