Klappen gefilmd

Vijf meisjes mishandelen 12-jarige voor 'haataccount' op TikTok

23 april 2021 09:50 Aangepast: 23 april 2021 12:06
Beeld © Getty Images

In Helmond is een meisje van twaalf door vijf meisjes mishandeld, nadat ze had ontdekt dat er een haataccount van haar op TikTok bestond. Volgens de politie wilde het slachtoffer hierover praten met de meisjes, maar dat ging mis.

Agenten gingen vorige week vrijdag af op een melding op de Noord Parallelweg in de Brabantse stad. Een vrouw had zich over het mishandelde meisje ontfermd.

Het slachtoffer vertelde dat ze enkele weken geleden een filmpje over haar vriendinnengroep had gemaakt op de socialmedia-app TikTok. Ze kreeg veel likes en positieve reacties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Consumentenorganisaties: TikTok beschermt kinderen slecht

Daarna ontdekte ze dat er naar aanleiding van dit filmpje een haataccount over haar was aangemaakt. "Ze wist al snel wie dit account had gemaakt en had deze meisjes gevraagd of ze hierover konden afspreken om dit uit te praten", zegt de politie.

Op de afgesproken plek werd het meisje opgewacht door vijf meisjes in de leeftijd van 11 tot 13 jaar. Twee van hen begonnen het meisje te duwen en te slaan. Ze werden aangemoedigd door de andere drie meisjes, die filmpjes maakten van de mishandeling.

Hersenschudding

Een vrouw die het zag gebeuren, kwam tussenbeide waardoor de mishandeling kon worden gestopt.

Het 12-jarige slachtoffer hield er een hersenschudding, blauwe plekken en een bult op haar hoofd aan over. Volgens de politie heeft ze sindsdien last van angstgevoelens en nachtmerries.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roeland (22) werd van TikTok gegooid omdat de app denkt dat hij jonger dan 13 is

De politie deed onderzoek en concludeert dat het haataccount is gebruikt om het slachtoffer te kunnen mishandelen en daar ook filmpjes van te maken. "We zien vaker dat onder andere pesten op social media het startpunt is voor dit soort ruzies en mishandelingen. Deze worden dan gefilmd en de beelden hiervan worden op social media gedeeld", zegt de politie.

Aangehouden op politiebureau

De vijf meisjes zijn de afgelopen dagen met hun ouders op het politiebureau geweest. Daar werden ze met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden en verhoord. Daarna zijn ze weer overgedragen aan hun ouders.

Welke straf ze krijgen voor de mishandeling, is nog niet bekend.

Bekijk ook: Jaren 80-hit 'Boer Harms' opnieuw een succes dankzij TikTok

Oude muziek wordt weer helemaal populair dankzij de jonge gebruikers van de app TikTok.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore