Zeven gewonden

Verdachte steekpartij Echt ging al eerder de fout in

22 april 2021 17:54 Aangepast: 22 april 2021 17:55
Hulpverleners bij het azc in Echt. Beeld © Track88

De 24-jarige man die gisteravond werd aangehouden op verdenking van het neersteken van zeven bewoners van een azc in het Limburgse Echt, ging al eerder de fout in. Volgens de burgemeester werd de man een week eerder aangehouden na een geweldsincident in hetzelfde azc.

Na de aanhouding van vorige week werd hij na verhoor weer vrijgelaten. Als strafmaatregel zou hij vandaag worden overgebracht naar een extra beveiligde asielopvang in Hoogeveen. 

Gisteravond stak de man zeven mensen neer, waarvan er twee zwaargewond per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Ook de andere slachtoffers gingen naar het ziekenhuis. De burgemeester van Echt kwam direct kijken en zag de angst bij veel bewoners:

De verdachte zou het niet gemunt hebben op de slachtoffers. Hij zou zijn binnengestormd in de kamers en in het wilde weg hebben gestoken.

In het azc wonen 420 mensen. "Deze mensen zoeken daar een veilige woonomgeving, en werden woensdag opnieuw getraumatiseerd", zei burgemeester Jos Hessels. "Niet alleen door de steekpartij zelf, maar daarna reden naar schatting zo'n veertig voertuigen van hulpdiensten met sirenes naar het azc, en er landde een traumahelikopter. Zoiets heeft een enorme impact op toch al getraumatiseerde mensen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeven gewonden (twee ernstig) door steekpartij in azc Echt

De situatie van de twee mensen die zeer ernstig gewond raakten, is volgens de politie onveranderd. Vijf andere mensen liepen lichtere verwondingen op. De bewoners is vandaag psychische hulp aangeboden, aldus de burgemeester. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore