Baby en ouders gescheiden

Politie toont beelden van bedreigers Amsterdams stel met baby

20 april 2021 21:54
Beeld © Opsporing Verzocht

De politie heeft beelden openbaar gemaakt van twee overvallers die in maart in Amsterdam een stel en hun pasgeboren baby hebben bedreigd. Tijdens de overval werden de jonge ouders van het kind gescheiden, mishandelden de daders de vader en omwikkelden het hoofd van de vrouw met tape. "We hebben gesmeekt om de baby bij ons te houden."

De beelden werden vanavond getoond in televisieprogramma Opsporing Verzocht. De overval gebeurde op 18 maart rond 7 uur 's ochtends in het appartement van het stel aan de Gaasterlandstraat in Amsterdam-Zuid. Een van de daders deed zich voor als postbezorger.

De daders belden aan en zodra de bewoners de deur openden, stormden de zogenaamde postbezorger en zijn handlanger naar binnen. Ze sloegen de vader van het gezin en bedreigden hem en zijn vrouw met een wapen. 

'Smeken om de baby'

"Ze zetten een geweer tegen mijn vrouw en ze moest bij de kleine vandaan", vertelt de vader van het jonge gezin in het tv-programma. "We hebben nog gesmeekt om de baby bij ons te houden", zegt de moeder. "Dat was ook kansloos."

De ouders werden met kabels, tie-wraps en tape aan elkaar vastgebonden. De moeder kreeg een prop in haar mond en tape om haar hoofd. Meerdere malen vroegen de daders aan de moeder: 'Wil je dat ik je baby pak?' of 'Wil je dat ik je man sla?'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom verspreidt de politie opsporingsbeelden soms zo laat?

"Ze hebben mijn man echt wel meer dan twintig keer op zijn hoofd geslagen. Heel heftig." Toen de ouders om water vroegen, werd een grote fles water van het aanrecht gepakt en over het hoofd van de vader gegoten, vertelt hij.  

Opgesloten in de badkamer

Na een half uur verliet het tweetal de woning. De twee namen onder meer waardevolle sieraden, designertassen en een Rolex-horloge mee. Het echtpaar lieten ze vastgebonden en opgesloten achter in de badkamer. De twee daders sloegen te voet op de vlucht en stapten uiteindelijk in een grijze auto. 

Het is niet voor het eerst dat bewoners op zo'n manier worden overvallen. In januari vond een vergelijkbare overval plaats in de woning van realityster Amanda Balk. Daarvoor werd vandaag een 21-jarige verdachte aangehouden 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore