Ga naar de inhoud
Twee aanhoudingen

Persfotograaf en vriendin in Gelderland aangevallen: auto in sloot gereden

De auto van de fotograaf die op de kop in de sloot belandde. Beeld © Persbureau Heitink

Een persfotograaf die gisteravond in het Gelderse Lunteren een autobrand wilde verslaan, werd het slachtoffer van geweld. Omstanders richtten hun agressie op de fotograaf en zijn vriendin, die met auto en al in een sloot werden gereden. De brandweer moest eraan te pas komen om de twee uit hun benarde positie te bevrijden.

De fotograaf kwam af op een melding van een autobrand aan de Krommehoekseweg in Lunteren, niet ver van Barneveld.

Bekneld

De persfotograaf zou zijn belaagd door zo'n zes omstanders. Een van hen kwam met een shovel en reed 'opzettelijk' op de auto van de persfotograaf in. Die belandde daardoor op zijn kop in een sloot. Zowel de fotograaf als zijn vriendin raakten bekneld.

Afschuw
Lees ook:
Afschuw over belagen journalisten bij kerken Urk en Krimpen

Beiden raakten licht gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht, nadat de brandweer ze uit de auto bevrijdde. Er zouden twee mensen zijn aangehouden, maar de politie wil dat nog niet bevestigen. Een woordvoerder van de politie meldt slechts dat er 'een incident heeft plaatsgevonden'.

'Echt heel heftig'

Een journalist die ook ter plaatse was, zegt geschrokken te zijn. "Je ziet de agressie tegen journalisten toenemen en nu dit. Gewoon een journalist die met auto en al door een shovel de sloot in wordt geduwd. Dat is echt heel heftig."

Bekijk ook: steeds meer agressie tegen journalisten

05:53
Begin dit jaar werd aan tafel bij Eva Jinek door de hoofdredacteuren van de drie grootste kranten van Nederland ook al gesproken over al het geweld tegen journalisten.