Onderzoek naar identiteit

Lichaam gevonden in landingsgestel van vliegtuig op Schiphol

19 april 2021 21:09 Aangepast: 19 april 2021 21:12
Beeld © ANP

Op Schiphol is onlangs een stoffelijk overschot gevonden in het landingsgestel van een vliegtuig. Het vliegtuig was afkomstig uit het Nigeriaanse Lagos.

Dat maakte de Koninklijke Marechaussee vandaag bekend. De identiteit van het slachtoffer is onbekend. Ook is onduidelijk wat de doodsoorzaak is.

De politiedienst van Schiphol en de forensische opsporing van de marechaussee onderzoeken het lichaam om de identiteit en doodsoorzaak te achterhalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dood kind gevonden in landingsgestel vliegtuig Parijs

Het is niet de eerste keer dat een lichaam wordt aangetroffen in een landingsgestel van een vliegtuig. Eerder dit jaar werd op het vliegveld in Maastricht een verstekeling gevonden in een wielkast van een vliegtuig

De jongen zat verstopt in het landingsgestel van een vliegtuig dat van Londen naar Maastricht Aachen Airport vloog. Hij werd na de landing ontdekt en moest met zware onderkoelingsverschijnselen worden opgenomen in het ziekenhuis.

Dat het niet altijd goed afloopt met verstekelingen, werd vorig jaar nog duidelijk. Toen werd op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs een dood kind gevonden in de ruimte van het landingsgestel van een vliegtuig.  

Halverwege 2019 werd in Londen een lichaam gevonden dat vermoedelijk uit een vliegtuig was gevallen. Het ging waarschijnlijk om een verstekeling die zich had verborgen bij het landingsgestel van een toestel dat in Kenia was opgestegen

Meestal overleven verstekelingen de reis niet vanwege de kou, of vallen ze bij het opstijgen uit de wielkast.

Ook in Zaandam viel ooit een lijk uit een vliegtuig

Op 7 september in 2000 vonden kinderen een lijk in een sloot in het centrum van Zaandam. Het bleek te gaan om een dode Russische man, die van 600 meter naar beneden was gevallen uit een Boeing 737 van KLM. Het vliegtuig was afkomstig uit Moskou.  

Een paar dagen eerder werd in het ruim van hetzelfde vliegtuig al een andere Rus gevonden, hij was overleden door onderkoeling en zuurstofgebrek. De twee zouden Rusland ontvlucht zijn omdat ze verdacht werden van verkrachting.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore