Ga naar de inhoud
'Loopt storm'

In twee uur 45.000 inschrijvingen voor proefvakantie Gran Canaria

Beeld ter illustratie. Beeld © Getty

Sinds vanochtend 10.00 uur zijn er bijna 45.000 inschrijvingen binnengekomen voor deelname aan de testvakantie in mei naar Gran Canaria. "Het loopt storm en overtreft onze verwachtingen", zegt een woordvoerder van reisorganisatie TUI.

Bij Corendon ging het om bijna 25.000 aanmeldingen voor de reis, bij TUI om ruim 20.000. Bij beide touroperators stromen de aanmeldingen nog binnen. Uiteindelijk mogen er 180 vakantiegangers mee. De inschrijving wordt dan ook woensdagavond gesloten. 

"We hadden voor de zekerheid wel wat extra servers ingeschakeld voor de website, maar dit hadden we niet verwacht", laat TUI weten. "Het maakt echt duidelijk dat mensen enorm zin hebben in vakantie."

Tweede
Lees ook:
Tweede proefvakantie gaat begin mei naar Gran Canaria

Begin mei gaat er een tweede groep Nederlanders acht dagen naar het buitenland voor een proefvakantie. Ze gaan naar Gran Canaria, en krijgen meer vrijheden dan de groep die nu net terug is van de eerste testreis op Rhodos. De deelnemers op Gran Canaria mogen namelijk wel hun hotel uit.

Bekijk ook: Amy ging mee op testvakantie naar Rhodos

01:48
Amy Smulders is één van de gelukkigen die mee is gegaan op de vakantiepilot naar Rhodos. Het is genieten van zon, zee, strand, maar wel met wat beperkingen vanwege corona.