Aanspreekbaar naar ziekenhuis

Vrouw in Amsterdam meerdere malen overreden na ruzie over telefoon

18 april 2021 13:12 Aangepast: 19 april 2021 09:19
Beeld © Politie Amsterdam

De vrouw (24) die in Amsterdam gisteren meerdere malen werd overreden is aanspreekbaar naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt de politie. Ook is er een mogelijke verklaring voor de uit de hand gelopen ruzie.

Uit onderzoek van de recherche ontstaat het beeld, dat er een conflict is ontstaan over de aankoop van een mobiele telefoon, schrijft de politie. "De vrouw zou eerder die avond een mobiele telefoon via Marktplaats hebben gekocht en deze op de Ranonkelkade hebben opgehaald. Toen bleek dat het geen echte telefoon was, is ze terug gegaan om verhaal te halen. Hierop ontstond een conflict met de inzittenden van de auto."

'Omstanders vernielden het voertuig'

De vrouw werd uiteindelijk rond 20.30 uur meerdere keren overreden door de inzittenden van de auto. De politie: "Omstanders vernielden het voertuig van de verdachten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Auto rijdt met opzet meerdere keren over vrouw in Amsterdam

De inzittenden van de auto waren een een 23-jarige en een 26-jarige man, beiden komen uit Amsterdam. Zij zijn net als enkele omstanders aangehouden.

Openlijke geweldpleging

Vier mannen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het betreft twee 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam. Ook is een 64-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Zijn rol wordt onderzocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore