Proeftrip naar Griekenland

Alle vakantiegangers op Rhodos nu wél negatief getest

18 april 2021 12:00 Aangepast: 18 april 2021 13:31
Archieffoto van een resort op Rhodos Beeld © ANP

Alle reizigers die tijdens hun proefvakantie op Rhodos mogelijk besmet waren met het coronavirus zijn nu negatief getest. Zaterdag werd bekend dat acht reizigers die met Sunweb op proefvakantie zijn op Rhodos in quarantaine moesten, omdat er mogelijk vier besmet waren met corona.

Ze werden in een aparte vleugel van het hotel geplaatst. Later op de dag volgde opnieuw een test. De kamergenoten van de vier bleven uit voorzorg ook in quarantaine. De PCR-testen van 184 deelnemers bleken eergisteren negatief. De anderen kunnen zich nu weer bij de rest van de groep voegen.

Amy is mee met de vakantie op Rhodos, ze laat zien hoe het eraan toe gaat:

De achtdaagse proefvakantie is een initiatief van de overheid om te testen onder welke voorwaarden er weer veilig gereisd kan worden. De deelnemers mogen tijdens de vakantie het Griekse vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten en er zijn geen andere gasten aanwezig.

Testkosten voor Sunweb

Deelnemers betalen de reis zelf, maar de kosten voor de coronatesten komen voor rekening van Sunweb. De bedoeling was om met 189 vakantiegangers af te reizen, maar uiteindelijk werden dat er 188.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore