Scherpe smaak

Kevin heeft doos vol gevaarlijke kruidenpotjes Verstegen: 'Ik heb ze al gebruikt'

17 april 2021 12:20 Aangepast: 17 april 2021 15:19
Kevin met de doos vol met kruidenpotjes. Beeld © Kevin Burgers

Heel Nederland checkte gisteren het kruidenrekje om te kijken of er geen potjes tussen zaten uit een gevaarlijke partij van producent Verstegen. Kevin Burgers schrok zich rot, hij had namelijk een hele lading van precies deze potjes in huis. "Ik zei meteen tegen mijn vriendin: niet meer gebruiken!"

De potjes werden in maart 2020 uit de schappen gehaald omdat er mogelijk glasdeeltjes los konden komen van de bovenrand onder de dop. Maar ze werden, zonder medeweten van de producent, toch doorverkocht, meldde de NVWA gisteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gevaarlijke kruidenpotjes alsnog in de handel: 'Gebruik ze niet'

Een aantal van de potjes kwam terecht bij Kevin Burgers. Hij had dozen vol gekocht bij de webwinkel Mega Food Stunter en schrok zich rot. "Ik zei meteen tegen mijn vriendin: niet meer gebruiken!", vertelt hij aan RTL Nieuws.

Kevin koopt vaker bij de webshop Mega Food Stunter, waar hij dan een grote partij in een keer inslaat. "Je moest 72 potjes tegelijk kopen. We delen het dan met meerdere mensen. Ik heb er 36 en een vriendin van mij de andere potjes."

De doos met de kruidenpotjes. De doos met de kruidenpotjes.

Toen hij hoorde over de gevaarlijke partij, checkte hij de productcodes en die kwamen overeen. "Toen dacht ik: wow, oei. Ik heb er al heel wat van gebruikt en ze al aangebroken. De rest van de potjes heb ik meteen terug in de doos gedaan. Als ik het niet op Facebook had gelezen, had ik ze gewoon gebruikt."

Flink geschrokken

Zelf heeft Kevin er gelukkig nog geen last van gekregen, maar hij is wel flink geschrokken. "Ik heb twee kinderen van 3 en 6 jaar oud. Die hebben er mogelijk wel van gegeten." Hij twijfelt ook over de producten die hij bij de webshop heeft gekocht. "Ik heb drie vriezers vol liggen met producten van hen, daar zet ik nu wel vraagtekens bij."

De NVWA wil niet zeggen bij welke winkels de desbetreffende kruidenpotjes zijn verkocht. Mega Food Stunter was niet bereikbaar voor commentaar. Op de Facebookpagina wordt bevestigd dat ze de potjes hebben verkocht. Het bedrijf zegt contact op de nemen met klanten die de kruiden hebben besteld, die kunnen ze terugbrengen. 

'Enorm geschrokken'

Verstegen laat in een reactie weten 'enorm geschrokken' te zijn. "Verstegen staat voor kwaliteit en had deze partij niet voor niets in maart 2020 uit de markt gehaald en laten vernietigen, waarvan destijds melding is gemaakt bij de NVWA."

Omdat het onderzoek van de NVWA nog loopt, kan Verstegen verder geen uitspraken doen. Het bedrijf benadrukt wel dat het uitsluitend om de partijnummers gaat die gemeld zijn. Bij twijfel adviseert Verstegen contact op te nemen met het hoofdkantoor in Rotterdam.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore