Ga naar de inhoud
Ruimte voor zon

Temperatuur kruipt langzaam omhoog: 'Piek op dinsdag'

Ingezonden weerfoto. Beeld © Chris Biesheuvel

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. Dit weekend verloopt qua weer helemaal niet slecht. "Iedere dag is er wel ruimte voor de zon. Wie een gevoelige huid heeft en in het zonnetje zit, kan verbranden", zegt Brian Verhoeven van Buienradar.

Er ontstaan wel stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt maximaal 10 graden langs de kust tot lokaal 14 graden in het oosten van het land. Er staat een tot matig en aan zee vrij krachtig aantrekkende noordenwind. 

"Komende nacht wordt het opnieuw een koude nacht. In het binnenland gaat de temperatuur richting nul graden", zegt Verhoeven.  

Hooikoorts
Lees ook:
Hooikoorts en corona, wat is het verschil?

Morgen krijgen we te maken met een zwakke storing vanuit het oosten. "Er zijn wolkenvelden, maar tussendoor is er ook ruimte voor de zon. In het oosten van het land valt in de middag een bui." 

Rustig weer

Richting de eerste helft van volgende week neemt niet alleen de temperatuur wat toe, maar ook de kans op een bui. Maar het blijft relatief rustig weer.

Verhoeven: "De piek in temperatuur is op dinsdag. Dan wordt voorlopig de zachtste dag met in de middag een temperatuur tussen 14 en 17 graden." Vanaf woensdag gaat de temperatuur weer enkele graden omlaag. 

Pollen in de lucht

Voor hooikoortspatiënten wordt het wat minder prettig de komende tijd. Met genoeg zon, wat wind en relatief droog weer (naast een enkele bui), krijgen pollen volop de kans om verspreid te worden.

In deze video leggen we uit waarom dit jaar een hevig hooikoortsseizoen is.

Een lucht vol pollen: dit jaar meer hooikoorts dan anders

02:27
Een lucht vol pollen: dit jaar meer hooikoorts dan anders