Pfizer

Al het ziekenhuispersoneel toch gevaccineerd vanaf volgende week

16 april 2021 21:35 Aangepast: 16 april 2021 21:58
(Archieffoto) Beeld © ANP

Ziekenhuispersoneel onder de 60 wordt vanaf volgende week alsnog versneld gevaccineerd. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Versnelde vaccinatie voor ziekenhuispersoneel was al toegezegd. Deze groep zou eigenlijk worden gevaccineerd met het Janssen-vaccin, maar dat kwam deze week op losse schroeven te staan nadat de farmaceut zelf had opgeroepen zijn vaccin nog even niet te gebruiken. 

Onderzocht

Er was een kleine risico op gevaarlijke bijwerkingen ontdekt, dat eerst beter onderzocht moet worden. Het gaat om een klein risico op trombose, net als bij het AstraZeneca-vaccin. In deze video leggen we uit wat dat risico inhoudt: 

Vandaag werd bekend dat Nederland al vanaf volgende week meer vaccins ontvangt dan verwacht van Pfizer/BioNTech. Deze kunnen worden gebruikt voor al het ziekenhuispersoneel dat direct patiëntencontact heeft, mocht het Janssen-vaccin dan nog steeds niet beschikbaar zijn.

"Het is een hartstikke mooie stap", reageert Michel van Erp van zorgvakbond NU’91. "Er moeten al steeds meer mensen bij komen die acute Covid-zorg kunnen verlenen, ook doordat veel mensen uitvallen. Mensen weten zich geen raad meer." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Janssen: geleverde vaccins nog niet gebruiken

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore