Losse glasdeeltjes

Gevaarlijke kruidenpotjes alsnog in de handel: 'Gebruik ze niet'

16 april 2021 17:50 Aangepast: 01 juli 2021 21:18
Het gaat onder andere om glazen strooiers met laos, paprika mild en chili. Beeld © Verstegen

Potjes met kruiden of specerijen van het merk Verstegen die werden teruggeroepen omdat er mogelijk glas in zit, blijken via tussenhandelaren alsnog in de verkoop beland. Dat blijkt uit onderzoek van de NVWA.

De potjes werden in maart 2020 uit de schappen gehaald omdat er mogelijk glasdeeltjes los konden komen van de bovenrand onder de dop. 

Onder meer paprika en kaneel

Het gaat om glazen strooiers met laos, paprika mild, chili, Italiaanse kruiden, cayennepeper, dragon, kaneel, komijnzaad, nootmuskaat, paprika pikant en peper zwart met een specifiek partijnummer. 

Het complete overzicht van de producten en nummers kun je hieronder vinden. De NVWA adviseert deze producten niet te gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NVWA waarschuwt voor mondneusmaskers van supermarkt Dirk

De autoriteit besloot een onderzoek te starten na een melding van iemand die zich aan een kruidenpotje had bezeerd. Het potje bleek afkomstig te zijn van een bedrijf in de provincie Gelderland. 

(Tussen)handelaren

Toen werd ook duidelijk dat de potjes van Verstegen, zonder medeweten van de producent, zijn doorverkocht aan (tussen)handelaren en nu dus bij de consument kunnen liggen. De eigenaren van het bedrijf zijn aangehouden en verhoord. 

Het onderzoek naar de fraude is nog in volle gang. Volgens de NVWA worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore