TV-icoon

Voormalig sportjournalist Heinze Bakker (79) overleden

16 april 2021 13:50
Heinze Bakker in 1993 Beeld © ANP

Jarenlang was sportjournalist Heinze Bakker te horen in miljoenen huiskamers tijdens Studio Sport en sporten als schaatsen en tennissen. Vandaag maakte zijn oud-werkgever NOS bekend dat hij op 79-jarige leeftijd is overleden.

Met zijn herkenbare stemgeluid was Bakker jarenlang verslaggever, presentator en commentator bij verschillende sporten. Na werkzaamheden bij de AVRO en NCRV stapte de Fries over naar de NOS, waar hij meer dan 20 jaar zou blijven. 

Het meest bekend was hij van Studio Sport, de Tour de France en de Olympische spelen. Maar achter de schermen werkte hij ook als eindredacteur. 

Heinze Bakker (rechts op de motor) in 1978 bij de Tour de France Heinze Bakker (rechts op de motor) in 1978 bij de Tour de France

Enorme staat van dienst

De NOS somt zijn grote staat van dienst voor de omroep op: hij deed voor die omroep verslag van ruim 60 internationale schaatstoernooien, meer dan 25 grandslamtennistoernooien, 11 Olympische Spelen, 8 edities van de Tour de France en de Elfstedentochten van 1985 en 1986.

In 2002 stopte Bakker en ging hij met vervroegd pensioen. De oud-journalist was voor zijn overlijden al geruime tijd ziek.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore